[Jupiler League] Uitslagen speelronde 24

Sparta heeft vrijdag een kleine overwinning op Willem II behaald in de Jupiler League. In Rotterdam was de thuisploeg met 2-1 te sterk. Toine van Huizen en Gijs Luirink zetten Sparta al binnen een half uur op een comfortabele voorsprong, Donny de Groot deed een minuut voor tijd iets terug.

Koploper FC Zwolle won bij Telstar eenvoudig met 3-0. Arne Slot, Alexander Bannink en Christiaan Cicek vonden in de tweede helft het net. Bij de thuisploeg kreeg Sjaak Lettinga bij een stand van 2-0 een kwartier voor tijd een rode kaart.

Eindhoven, dat derde staat, blijft enigszins in het spoor van Zwolle. De Brabanders zetten MVV met 3-0 aan de kant. Jelle van Kruijssen, Youness Mokhtar (2x) en Serhat Koç scoorden voor de thuisploeg, Prince Rajcomar redde de eer voor MVV.

Zwolle staat met 55 punten comfortabel aan kop. Sparta en Eindhoven volgen op respectievelijk elf en dertien punten. Willem II bezet met 34 punten de zesde stek. Nummer vier FC Den Bosch kwam thuis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Helmond Sport, dat zevende staat.

Go Ahead Eagles wist na twee gelijke spelen en twee nederlagen ook weer eens te winnen. De formatie uit Deventer klopte FC Oss met liefst 7-2. AGOVV was in het degradatieduel met Veendam met 3-2 te sterk. Beide ploegen hebben nu twaalf punten, maar op basis van het doelsaldo staat AGOVV nog altijd onderaan.