'NMa onderzoekt verhoging tarieven Schiphol'

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaat op verzoek van luchtvaartmaatschappijen de jaarlijkse prijsverhoging van Schiphol beoordelen. Dat meldt het Financieel Dagblad vrijdag op grond van een gesprek met voorzitter Frank Allard van de club van luchtvaartmaatschappijen Barin.

De maatschappijen zijn ontevreden dat de meeropbrengst aan havengelden van vijftien miljoen euro in 2011 niet worden gebruik om het tarief te verlagen, zoals volgens de procedure wel moet. In plaats daarvan is het bedrag vorige week teruggestort, aldus de krant. "Wij vragen ons af of Schiphol dit zo mag doen", aldus voorzitter Allard.

De ruzie over de tariefsverhoging sleept nu twee jaar. Vorig jaar werd er al een miljoen euro uitgegeven om twee dure adviesbureaus onderzoek te laten doen naar de tarieven, vervolgt het FD. "Daarna leek het rustig, maar nu er weer een verhoging aan zit te komen per 1 april, staan de luchtvaartmaatschappijen op hun achterste benen."

Daarom is het vertrouwen in Schiphol-topman Jos Nijhuis volgens de Barin-voorman tot een 'zorgwekkend dieptepunt gedaald', meldt het FD.


'NMa onderzoekt verhoging tarieven Schiphol' (Foto: Novum)