Pieters kan spelen tegen Trabzonspor

PSV-trainer Fred Rutten heeft Erik Pieters bij de selectie gehaald voor de Europa League-wedstrijd tegen Trabzonspor. De Eindhovenaren verdedigen in eigen huis een 2-1 voorsprong.

De verwachting is dat Pieters, die afgelopen maandag wedstrijdritme opdeed bij Jong PSV, op de bank zal beginnen. Rutten wilde nog niet prijsgeven met welke elf spelers hij morgen zal starten: "We hebben te maken met wat pijntjes, daar gaan we eerst een nachtje over slapen. Morgenvroeg bekijken we met welke elf we gaan spelen."

Vorige week won PSV in Turkije met 1-2 van Trabzonspor en zodoende lijkt de Eindhovense ploeg al met één been in de volgende ronde te staan. Rutten blijft voorzichtig: "Ik denk niet dat wij zoveel ruimte zullen krijgen als vorige week. De tegenstander zal doelpunten moeten maken, dan kan je moeilijk als je een hele defensieve houding aanneemt."

"Ik verwacht wel dat onze tegenstander wat meer naar voren zal gaan spelen. We hebben uitstekende uitgangspositie, maar zitten niet in de beleving dat we al een ronde verder zijn", aldus de PSV-trainer op de clubsite van de ploeg uit Eindhoven.