[CL] Uitslag Napoli - Chelsea

Vanavond vond in Napels de eerste Champions League-ontmoeting tussen SSC Napoli en Chelsea op het programma. De Italianen wisten het duel op eigen bodem met 3-1 te winnen en verschaften zich daarmee een prima uitgangspositie voor het behalen van de kwartfinales. Op 14 maart vindt de return op Stamford Bridge in Londen plaats.

Beide ploegen vielen vanaf de beginfase aan en dit leidde in een enerverende, maar niet hoogstaande partij. Beide ploegen waren achterin kwetsbaar en het was de Napolitaanse defensie die als eerste capituleerde. Pablo Cannavaro zat mis en Juan Mata profiteerde optimaal; 0-1. Nog voor de rust kwam Napoli op voorsprong.

Ezequiel Lavezzi speelde zich kinderlijk eenvoudig vrij van zijn directe tegenstander en plaatste de bal mooi in de rechterhoek. Chelsea-keeper Petr Cech was kansloos en dit was hij in de blessuretijd van de eerste helft ook op de inzet van Edinson Cavani. Een voorzet van rechts ging langs alles en iedereen voorbij en zodoende kon Cavani bij de tweede paal simpel de 2-1 via zijn schouder tegen de touwen werken.

Ook na rust ging het duel op en neer en het was Napoli dat opnieuw wist te scoren. David Luiz ging knullig in de fout en Cavani wist vervolgens de bal op te pikken en te bezorgen bij Lavezzi. Het was vervolgens voor Lavezzi een koud kunstje om de 3-1 te maken. De avond had nog mooier kunnen worden voor Napoli, maar Ashley Cole haalde een inzet van Christian Maggio van de lijn.

Karakteristieken:

SSC Napoli

3 - 1

Chelsea

 38' Lavezzi
45+2' Cavani
65' Lavezzi
   27' Mata
 
 Gele kaart: Cavani, (SSC Napoli), Meireles, Cahill (Chelsea)
 
Stadion: Stadio San Paolo, Napels
Toeschouwers: 54.000
Arbiter: Velasco (Spa)
 
Opstelling:   Opstelling:
De Sanctis
Campagnaro
Cannavaro
Aronica
Maggio
Inler
Gargano
Zúñiga
Hamsik (Pandev/82)
Cavani
Lavezzi (Dzemaili/74)
  Cech
Ivanovic
Cahill
Luiz
Bosingwa (A.Cole/12)
Sturridge
Ramires
Mata
Meireles (Essien/70)
Malouda (Lampard/70)
Drogba