PS Vita cross-play-functies uitgelegd

De connectiviteit tussen de PS3 en de PS Vita gaat behoorlijk zoete vruchten afwerpen. Sony heeft in een blogpost verduidelijkt wat de cross-play functionaliteit precies allemaal behelst. Voor de duidelijkheid, er bestaan twee cross-play functies: cross-platform games en/of content en cross-platform play.

Ten eerste is er de gedeelde content. Wanneer je Hustle Kings, Top Darts of Motorstorm RC (allemaal PSN-lanceertitels) koopt heb je toegang tot de games op zowel de PS3 als de PS Vita. Het is tevens mogelijk om je save-files over te zetten. Verder is alle DLC die je voor Marvel vs. Capcom 3 koopt op beide platformen toegankelijk (de game zelf dus niet in dit geval). Bijkomend kun je de Vita als een controller gebruiken op de PS3-versie van MvsC3.

Als je verder WipEout HD en de Fury-uitbreiding al in je bezit hebt en daarnaast ook nog WipEout 2048 koopt krijgt je later deze lente de mogelijkheid om die  voorgenoemde game (en uitbreiding) gratis op je Vita te downloaden. Deze WipEout-actie is iets anders dan de reeds bestaande mogelijkheid om cross-platform tegen elkaar te racen.