Satudarah moet clubhuis Rotterdam verlaten

Satudarah moet zijn clubhuis aan de Van Helmontstraat in Rotterdam uit. De motorclub had een bruikleenovereenkomst met de gemeente voor het pand in het gebied dat wordt herontwikkeld. Voor het gebouw is een nieuwe huurder gevonden.

Dat schrijft burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb in een brief aan de gemeenteraad. Rotterdam is volgens hem niet van plan Satudarah te helpen bij het vinden van een nieuw onderkomen.

Satudarah is een van de twee clubs van 'outlawbikers' die minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) wil aanpakken. Overheden moeten volgens Opstelten de motorclubs Hells Angels en Satudarah niet faciliteren.

Volgens een woordvoerder van Aboutaleb zijn er overigens geen aanwijzingen dat in Rotterdam motorclubs zich schuldig maken aan criminele activiteiten.

Eind januari verloor de rivaliserende motorclub Hells Angels na veertig jaar zijn onderkomen in Amsterdam. De sloop van het pand aan de H.J.E. Wenckebachweg, die begon onmiddellijk na de sleuteloverdracht, werd maandag afgerond.