Jamai is geen dolle trol

Jamai is blij dat hij de komende tijd in de huid van trol Krakeel mag kruipen. "Het is een van de leukste rollen die ik ooit heb gespeeld", vertelt de musicalster aan Novum Nieuws.

Jamai zit anderhalf uur in de make-up voor zijn rol in de musical Droomvlucht. "Ik ben onherkenbaar en dat is heel erg leuk", zegt de 25-jarige acteur. "Je kunt even ongegeneerd gek doen."

De acteur zou eigenlijk vrijdag voor het eerst in musical te zien zijn, maar nadat er een granaat uit de Tweede Wereldoorlog werd gevonden, werd het Efteling Theater ontruimd. "Dat was gewoon klote", vertelt Jamai. "Echt een anticlimax. Je bouwt een spanningsboog op, je leeft ernaartoe. Gelukkig had ik de volgende dag nog een kans."

Jamai stond afgelopen week uiteindelijk meerdere keren op de planken in de Efteling. "Dus de grootste zenuwen zijn weg", zegt de musicalster, die in 2003 Idols won. "De rol gaat heel erg goed. Ik denk dat kinderen en ouders vinden dat ik een goede Krakeel neerzet."

De musical Droomvlucht, gebaseerd op de attractie uit de Efteling, is sinds oktober te zien in het theater in Kaatsheuvel. Jamai speelt tot februari in alle shows, daarna speelt hij twee voorstellingen per week Krakeel. Woensdag vindt zijn officiële première plaats. "Laten we hopen dat er niet weer een bom gevonden wordt."