Maher: "Grote stap richting finale"

Adam Maher nam tegen Ajax de plek in van de vertrokken Pontus Wernbloom. De jongeling deed dit naar behoren en was behalve controlerend ook aanvallend sterk.

Vooraf leek het dat Maher rechts op het middenveld zou spelen, maar de technicus dook ook vaak in de as van het veld op. "In de eerste helft kwam ik nog wel een aantal keren op rechts door, maar het klopt dat ik ook op andere posities terecht kwam", zei Maher na afloop tegen Goal.com.

Voor Maher was het geen geen grote omschakeling om niet meer als aanvallende middenvelder te spelen. "In de jeugd heb ik ook veel als controlerende middenvelder gespeeld dus ik ben het wel gewend. In de eerste seizoenshelft stond ik veel op 10, maar zo'n groot verschil is dat niet."

In de ArenA nam Maarten Martens de positie van aanvallende middenvelder in, de plek waar Maher in de eerste seizoenshelft schitterde. "Met Maarten komt er wat meer voetbal in de ploeg. Doordat hij voor het doel opduikt creëren we veel kansen zoals bij de 1-1."

De 18-jarige Maher was uiteindelijk blij met de 2-3 zege die de Alkmaarders boekten op Ajax. "We waren beter dus ik denk ook dat het terecht was. We willen graag de KNVB Beker winnen, daarom zijn we erg blij met deze zege. We benaderden het duel als heel belangrijk en hebben een grote stap gezet richting de finale."