[Copa del Rey] Barça verslaat Real in Madrid

FC Barcelona heeft de eerste ontmoeting tegen Real Madrid in de kwartfinale van de Copa del Rey, het Spaanse bekertoernooi, winnend afgesloten. De Catalaanse ploeg won in de Spaanse hoofdstad met 1-2. Volgende week volgt de return in Camp Nou.

Het was Real Madrid, dat met Marcelo en Mesut Özil op de bankg begon, dat agressief van start ging en de Madrilenen wisten dit snel in een voorsprong om te zetten. Cristiano Ronaldo kreeg de bal op de linkerflank van Karim Benzema aangespeeld, legde Gerard Pique met wat schijnbewegingen in de luren en wist vervolgens knap in de korte hoek de bal achter doelman Pinto te schieten. Vanaf dat moment werd Barcelona wakker en kwam de ploeg van trainer Josep Guardiola steeds beter in de wedstrijd. Zo raakte Alexis Sánchez op de paal en gingen pogingen van Andres Iniesta en Cesc Fàbregas er niet in.

Na rust ging Barcelona verder met aanvallen en ditmaal resulteerde dit wel in de gelijkmaker. Vier minuten na de pauze belandde een corner van Xavi bij Carles Puyol, die met een mooie duik de 1-1 achter Iker Cassillas wist te koppen. De wedstrijd ontaardde vervolgens in een schoppartij en met name Real-verdediger Pepe mocht van geluk spreken dat hij niet van het veld werd gestuurd. Zo ging hij een aantal malen flink door op spelers van Barcelona en ging hij op de hand van Lionel Messi staan.


Eric Abidal, maker van de 1-2 (Foto: Pro Shots)

Messi had een kwartier voor tijd hier een passend antwoord op. Nadat Sergio Busquets maar net over het vijandelijke doel kopte, wist de Argentijnse spelmaker de bal over alles en iedereen heen te wippen richting de opgestoomde Eric Abidal. De linksback, die onlangs zijn contract verlengde bij Barcelona, schoot de bal onder Cassillas door; 1-2. Real drong vervolgens nog aan, maar wist nauwelijks gevaar te stichten voor het doel van Pinto. Daardoor zal de ploeg van trainer José Mourinho volgende week woensdag in Camp Nou nog vol aan de bak moeten om de halve finales van de Copa del Rey te behalen.

Ook Athletic Bilbao heeft woensdagavond een flinke stap gezet richting de halve eindstrijd van de Copa del Rey. De Basken waren in de kwartfinale van het Spaanse bekertoernooi met 2-0 te sterk voor Mallorca. Voor Athletic scoorden Spaans international Fernando Llorente en Iker Muniain. De return is volgende week in Mallorca. Athletic won het Spaanse bekertoernooi 24 keer, waarvan voor het laatst in 1984.