[Primera División] Atlético boekt eerste zege onder Simeone

Diego Simeone heeft zijn eerste zege als trainer van Atlético Madrid te pakken. In zijn tweede duel als hoofdcoach van de Madrilenen werd een erg zwak Villarreal met 3-0 verslagen. Spits Falcao nam de eerste twee treffers voor zijn rekening, Diego de derde. Vorige week debuteerde Simeone met een 0-0 gelijkspel bij Málaga CF.

Vier minuten voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong via de tiende competitiegoal van Falcao. Na rust sloeg de oud-speler van FC Porto nogmaals toe. Uit een omstreden strafschop verdubbelde hij de score. Falcao kreeg in de slotfase nog prima kansen op zijn derde treffer, maar tweemaal stond doelman Diego Lopez succes in de weg.

Het derde doelpunt kwam er alsnog voor Atlético, tien minuten voor tijd via Diego. Door de zege stijgen de Madrilenen vier plekken naar de tiende positie, met 23 punten uit achttien wedstrijden. Villarreal heeft met een zestiende plaats nog altijd volop te maken met degradatiezorgen.

Atlético boekt eerste zege onder Simeone (Foto: Novum)