[Video] Bizar voorval rondom Bosschaart

Het duel tussen Brisbane Roar en Sydney FC kende gisteren een roerig einde. Pascal Bosschaart, uitkomend voor de bezoekers, werd na de wedstrijd door Besart Berisha uitgenodigd voor een potje knokken in de spelerstunnel.

Sydney FC stond aanvankelijk op een 1-0 voorsprong, maar zag Brisbane Roar in blessuretijd alsnog winnen. Berisha was uiteindelijk verantwoordelijk voor de beslissende treffer en leek deze aanvankelijk met het publiek te vieren. De speler was echter iets anders van plan en liep op Bosschaart af. Onze landgenoot werd vervolgens aan zijn arm meegetrokken en uitgenodigd voor de matpartij.

Bosschaart ging hier logischerwijs niet op in, maar liep niet veel later wel op Berisha af, die hem bleef uitdagen. De spelers en technische staf van beide ploegen wisten een handgemeen uiteindelijk te voorkomen.

"Bij het handjes geven aan elkaar had ik gisteravond voor de wedstrijd al door dat er iets aan de hand was", blikte Bosschaart vandaag op de website van Sport Promotion terug. "Drie jongens van Brisbane trokken hun hand terug toen ik de mijne uitstak. Dan weet je hoe laat het is. Tijdens de wedstrijd liepen ze permanent tegen me te schelden en me uit te dagen. Heb ik amper op gereageerd."

"Na het laatste fluitsignaal flipte die Besart. Hij trok me aan mijn arm, 'come on', richting de spelerstunnel, om te knokken. Nee, hij was niet extra getriggerd omdat ik iets tegen hem had gezegd, en ook niet tegen de scheidsrechter óver hem. Ik kreeg een gele kaart, maar die was voor wat ik deed na de gelijkmaker van Brisbane, niet na de winnende van Besart. Na die eerste goal kreeg ik een tik op mijn achterhoofd van een speler van Brisbane. Die ben ik wel achterna gelopen. Dat leverde geel op. Tegen Besart heb ik helemaal niets gezegd. Maar hij was toch al opgefokt genoeg voor die actie van hem."

De verwachting is dat de Australische bond Berisha een schorsing op zal leggen, maar het zal Bosschaart een zorg zijn. "Ik concentreer me liever op Sydney. We hebben nu vier keer op rij verloren, gisteravond overigens onterecht maar het gebeurt wel. Woensdag moeten we weer aan de bak. Daar focus ik me dan liever op dan in dit incident te blijven hangen."


De laatste minuten van de wedstrijd en het opstootje