Hells Angel met wapenarsenaal opgepakt in Huizen

Een 44-jarige Hells Angel is dinsdag aangehouden nadat in zijn woning in Huizen een wietkwekerij, een pistool en een collectie verboden messen waren ontdekt. De rechter-commissaris van de rechtbank in Utrecht heeft vrijdag besloten dat de man langer mag worden vastgehouden, meldt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie.

De wietkwekerij stond in een slaapkamer en is ontmanteld. Op de salontafel in de woonkamer lagen een verboden mes en een telescoopvizier voor een luchtbuks. Onder de tafel ontdekten agenten een dolk, een grote stiletto en een vlindermes. In een plastic tas trof de politie ook een pistool, een gevulde patroonhouder en een gevuld reservemagazijn aan.

Doorzoeking van de woning leverde verder nog een houten knuppel, een leren knuppel met een metalen vulling, een kruisboog met een pistoolhandvat en een grote collectie verboden messen op. De verzameling bestaat onder meer uit een soort kapmes, een fileermes, een mes met twee snijkanten, een werpmes en een mes met een bloedgeul.

De Hells Angel heeft volgens het OM verklaard dat hij wapens interessant vindt. Hij wist dat het vuurwapen was doorgeladen. De wietplanten waren een paar dagen voor de doorzoeking van de politie geoogst. hij betaalde niet voor de stroom voor de kwekerij.


Hells Angel met wapenarsenaal opgepakt in Huizen (Foto: Novum)