[Lakeside] Harms bereikt halve finales

Wesley Harms heeft de halve finales van het BDO World Darts Championship 2012 bereikt. In de kwartfinales rekende onze landgenoot met Paul Jennings (5-3). Hiermee volgt Harms zijn landgenoot Niels de Ruiter op, die in 2007 als laatste Nederlander de halve finales van het BDO WK wist te halen.

Harms kwam in de eerste set met 2-0 voor in legs, maar het was Jennings die uiteindelijk de eerste set wist te pakken. In de tweede set wist Harms zijn eigen legs te behouden en kwam terug tot 1-1. In de derde set had onze landgenoot aan één break genoeg om 2-1 in sets voor te komen. Een set later was de stand echter weer gelijk, want Jennings wist Harms eenmaal te breaken.


Harms bereikt halve finales BDO WK (Foto: Pro Shots)

De zesde set ging opnieuw naar Harms. Hij wist Jennings tot tweemaal toe te breaken en won daardoor de set knap met 3-0 in legs. Ook de zesde set ging naar Harms, die ook vanavond weer een sterke partij stond te gooien. Hij wist Jennings in de vierde leg van de set te breaken. Daardoor kwam de Nederlander op 4-2 en had hij slechts nog één set nodig om de halve eindstrijd van het BDO WK te bereiken.

Ook in de zevende set was het Harms die zijn opponent wist te breaken. Dit deed hij direct in de eerste leg. Een leg later wist Jennings echter direct terug te breaken en kreeg daardoor het initiatief weer terug in deze set. Jennings behield vervolgens zijn eigen leg en met een 11-darter brak hij Harms. Daardoor kwam de Engelsman terug tot 4-3 in sets.

In de achtste set, die Harms begon, wist onze landgenoot zijn eerste twee legs te behouden. In de vierde leg wist onze landgenoot Jennings te breaken en plaatsing voor de halve finales werd daardoor een feit. Daarin treft hij de als eerste geplaatste Martin Adams of Tony O'Shea, die in Frimley Green als achtste ingeschaald is.