Bethesda heeft rechten online Fallout in handen

Game-uitgever Bethesda Softworks is weer eigenaar van de rechten op de online game rond spellenreeks Fallout. Gamebedrijf Interplay heeft twee miljoen dollar gekregen voor de deal. Bethesda heeft de schikking maandagavond openbaar gemaakt.

Interplay mag niet langer werken aan producten die vallen onder de Fallout-licentie. Dat betekent dat het bedrijf stopt met de productie van een online game rond de spellenreeks. Tot december 2013 mag het bedrijf nog wel Fallout Tactics, Fallout en Fallout 2 verkopen, waarna ook die rechten terugkomen bij Bethesda.

"Fallout is een belangrijk merk voor moederbedrijf Zenimax. We kunnen nu aan nieuwe titels werken zonder dat buitenstaanders betrokken zijn", zei voorzitter Robert Altman van Zenimax in een verklaring. Het is niet bekend aan welke spellen rond Fallout er nu gewerkt wordt.

De twee bedrijven lagen sinds 2009 met elkaar overhoop. Interplay was echter genoodzaakt een deal te sluiten doordat het bedrijf in financiële moeilijkheden zat. Dankzij de betaling van Bethesda krijgt Interplay meer ruimte.


Bethesda heeft rechten online Fallout in handen (Foto: Novum)