Labyad: "Ik teken vier of vijf jaar bij"

Het rumoer rondom een mogelijk vertrek van Zakaria Labyad bij PSV heeft een zeer verrassende wending gekregen. De aanvaller liet aan ELF Voetbal weten dat hij zijn overeenkomst met de Eindhovenaren gaat verlengen.

Labyad wordt al weken in verband gebracht met een mogelijk vertrek naar Sporting Portugal. Deze geruchten heeft hij nu eigenhandig de kop ingedrukt door tijdens de nieuwjaarsreceptie van PSV te zeggen dat hij zijn huidige contract met een flinke periode zal verlengen.

"Ik blijf sowieso bij PSV", was de duidelijke taal van Labyad. "Ik ga voor vier of vijf jaar verlengen hier. Hoelang precies, weten we nog niet. Daarover ben ik in gesprek met technisch directeur Marcel Brands."

Daarnaast liet de jonge voetballer zich ontvallen geen idee te hebben waar alle transfergeruchten vandaan komen. "Ik lees en hoor ook van alles, maar dat komt niet van mij. Ik wil juist bij PSV blijven, zit hier al acht jaar. En de supporters laat ik echt niet zomaar in de steek. Ik wil eerst kampioen worden."

Ook Marcel Brands, technisch directeur van PSV, heeft de woorden van Labyad nog eens bevestigd. "Het klopt dat ik afgelopen woensdag een heel positief gesprek heb gehad met zijn vader (eveneens zaakwaarnemer, red.).  Het ziet er van beide kanten goed uit."