[NBA] Miami wint op nippertje van Timberwolves

Miami Heat heeft ook zijn vierde wedstrijd in de NBA gewonnen. Het sterrenensemble uit Florida was vrijdag net iets sterker dan het thuisspelende Minnesota Timberwolves: 103-101. Beide ploegen waren in twee kwarten aanmerkelijk beter en lieten fraaie scores zien, maar uiteindelijk maakte Dwyane Wade, dankzij een assist van James, het verschil met iets minder dan vijf seconden op de klok.

James was met 34 punten, acht rebounds en tien assists de belangrijkste speler van Miami. Chris Bosh, met twintig punten en negen rebounds, en Dwyane Wade (negentien punten en vijf assists) stonden hem bij. Bij de thuisploeg deed Kevin Love van zich spreken. Hij scoorde 25 punten en pakte twaalf rebounds, een double-double. Ook de jong Spanjaard Ricky Rubio was belangrijk met twaalf punten en twaalf assists.

Boston Celtics boekte de eerste zege in vier wedstrijden. In eigen huis hadden de Celtics het vooral aan een uitstekend derde kwart te danken dat ze Detroit Pistons met 96-85 versloegen. Ook regerend kampioen Dallas Mavericks kwam aan de eerste zege toe. In Dallas zagen ruim twintigduizend fans hun favoriete ploeg Toronto Raptors met 99-86 kloppen.

Overige uitslagen NBA vrijdag:

Charlotte Bobcats - Orlando Magic 79-100

Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 98-91

Atlanta Falcons - New Jersey Nets 105-98

Memphis Grizzlies - Houston Rockets 113-93

New Orleans Hornets - Phoenix Suns 78-93

Milwaukee Bucks - Washington Wizards 102-81