[Premier League] United achterhaalt City op ranglijst

Manchester United heeft zich naast Manchester City aan kop van de Premier League genesteld. De ploeg van trainer Alex Ferguson won thuis met 5-0 van Wigan Athletic en zag de stadsgenoot punten verspelen tegen West Bromwich Albion: 0-0. Beide clubs hebben na achttien wedstrijden 45 punten. Het doelsaldo is nog wel in het voordeel van Manchester City.

Dimitar Berbatov was de grote man bij Manchester United. De Bulgaar nam op Old Trafford drie van de vijf doelpunten voor zijn rekening. Ji-Sung Park opende na acht minuten de score. Antonio Valencia deed tegen zijn oude ploeg ook een duit in het zakje. Bij Wigan, dat meer dan een helft lang met tien man speelde, maakte verdediger Ronnie Stam de negentig minuten vol.

Manchester City had op The Hawthorns de hele wedstrijd het initiatief, maar wist de door de thuisploeg opgetrokken muur niet te slechten. Nigel de Jong bleef bij City de hele wedstrijd op de bank. Ook Liverpool verspeelde punten. Thuis tegen hekkensluiter Blackburn Rovers kwamen de Reds niet verder dan 1-1.

Tim Krul zegevierde met Newcastle United met 2-0 bij Bolton Wanderers. De Senegalees Demba Ba maakte zijn veertiende goal van het seizoen en moet op de topscorerslijst alleen Robin van Persie (16) nog voor zich dulden. Sunderland en Everton speelden in het Stadium of Light met 1-1 gelijk.

Man. United achterhaalt City op ranglijst (Foto: Novum)