Voormalig assistent klaagt Lady Gaga aan

Lady Gaga is aangeklaagd door een voormalig persoonlijk assistent. De 41-jarige dame beweert nog geld tegoed te hebben van de excentrieke zangeres omdat ze duizenden overuren moest maken.

Jennifer O'Neill werkte ruim een jaar voor Lady Gaga, blijkt volgens de Amerikaanse krant The New York Post uit rechtbankdocumenten. O'Neill schetst in haar aanklacht een veeleisende popster. Zo stelt ze dat ze dag en nacht beschikbaar moest zijn, waardoor ze zelf nauwelijks tijd had om te slapen of te eten.

Gaga zou extreem hoge eisen stellen aan hotels, vliegtuigen en toerbussen. O'Neill was onder meer verantwoordelijk voor de kleding van Lady Gaga, die bekendstaat om haar extreme outfits. O'Neill, die jaarlijks 75.000 dollar betaald kreeg, beweert ruim 7100 overuren te hebben gemaakt. De 41-jarige wil daarom nog 380.000 dollar hebben van de 25-jarige zangeres.

O'Neill, die volgens woordvoerders van Lady Gaga geen poot heeft om op te staan, is niet de eerste persoonlijk assistent van Gaga die klaagt. In de ongeautoriseerde biografie Poker Face: the Rise and Rise of Lady Gaga doet Angela Ciemny haar beklag. Zij beweert onder meer dat ze het bed moest delen met de zangeres, omdat Lady Gaga niet alleen wil zijn.