De Boer: "Landstitel is realistisch"

Frank de Boer denkt dat prolongatie van de landstitel met Ajax een realistisch doel is. Halverwege het Eredivisieseizoen 2011-2012 staat de ploeg vijf punten achter op koploper AZ.

"We mogen alleen niet zoveel punten morsen als onze tegenstanders. Ik hoop dat als veel spelers in het nieuwe jaar weer terug zijn van blessures, we sterker worden. En dat we minder punten morsen dan in de eerste helft van het seizoen," zei De Boer op de website van Ajax. Na de 4-0 zege op ADO Den Haag schatte de oefenmeester de kans in op 80%. "Ik ben altijd positief. Een proactief persoon, geen reactief persoon. En ik ga geen doelstellingen noemen die we toch niet kunnen halen. De landstitel is een realistisch doel."

Afgelopen seizoen werd Ajax voor het eerst sinds zeven jaar kampioen en werd de derde ster behaald. De bestuurlijke crisis zal echter sneller worden herinnerd. Hierbij is de technische kant van de club op de schop gegaan. "Het is een heel lastige periode geweest voor Dennis Bergkamp en vooral ook voor Wim Jonk. We zijn als technisch hart ergens ingestapt, hebben macht gekregen om dit uit te voeren. Ik vind dat we op deze weg door moeten gaan. Je stapt ergens in en dan kun je na een aantal maanden niet zeggen dat je er mee stopt. Je zult het een eerlijke kans moeten geven. Ik hoop oprecht dat het technische hart blijft en dat we dit kunnen volhouden."


De Boer acht landstitel realistisch (Foto: Pro Shots)