Hekman wint eerste Super Prestige-marathon

Schaatser Gary Hekman heeft de eerste marathon in de Super Prestige gewonnen. In Biddinghuizen was de Gramsberger in de eindsprint te sterk voor Jochem Uithoven en Sjoerd Huisman.

De marathonrijders kwamen op de vijf kilometer lange baan in Flevoland zware omstandigheden tegen zoals wind en regen. "Het was voor mij duidelijk dat er een kopgroep zou komen. Daarom wilde ik geen slag missen, zat overal bij. Toen ik een groepje zag gaan met Ingmar Berga daarin, had ik ook meteen iets van 'alleen Ingmar is niet genoeg' en ben ik er naartoe gereden. Die kopgroep is uiteindelijk in stand gebleven," zei Hekman.

De uiteindelijke winnaar vreesde de snelle Huisman in de sprint. "Hij herstelt van ziekte, niemand weet precies wat hij nu kan. Dat was misschien het lastigste, Sjoerd is op dit moment niet in te schatten, maar je weet dat hij altijd hard aankomt. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Jochem Uithoven, die heeft ook al eens gewonnen."

Bij de vrouwen boekte Erna Last-Kijk in de Vegte voor het eerst in drie jaar tijd weer een zege. Ze reed in de laatste kilometer weg, voor Foske Tamar van der Wal en Anniek ter Haar.