Testverbod nadelig voor Schumacher

Michael Schumacher vindt dat het testverbod in de Formule 1 nadelig voor hem heeft uitgepakt. De zevenvoudig wereldkampioen was gewend aan het testen voor races en kan er maar niet aan wennen dat dit sinds een aantal seizoenen niet meer is toegestaan.

"Vroeger mocht er veel getest worden, maar vandaag de dag niet meer en daardoor is het voor mij lastiger om de banden onder de knie te krijgen. In het verleden wist ik voor aanvang van een raceweekend altijd wat me wat de banden betreft te wachten stond, maar tegenwoordig wordt er pas op vrijdag getest en ik ben daar nog niet aan gewend," zei Mercedes-coureur Schumacher tegen Corriere della Sera.

De Duitser weet dat hij komend seizoen beter voor de dag moet gaan komen. "Ik had vooraf wel verwacht dat ik een aantal keer op het podium zou eindigen. We moeten dus beter gaan presteren. In de Formule 1 heb je echter niet de beschikking over toverstafjes, dus we werken er met zijn allen keihard aan om het voor elkaar te krijgen."

In 2012 wordt het testverbod iets versoepeld. Er zal een wintertest minder zijn, waardoor er in mei tussen de races van Bahrein en Spanje in een week getest kan worden in Mugello.