[Primera División] Espanyol laat Atlético Madrid kansloos

Espanyol heeft Atlético Madrid een gevoelige tik toegediend. In Barcelona werd het maar liefst 4-2 voor de thuisploeg.

De Rojiblancos leken de laatste weken weer de weg omhoog te hebben ingeslagen, maar waren vanavond volstrekt kansloos. Espanyol kende een bliksemstart en stonden binnen zeven minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong, nadat Joan Verdu tweemaal toesloeg. Middenvelder Romaric bracht de marge na twintig minuten zelfs op 3-0.

Nadat Atlético een beetje was bekomen van de schrik, deed Radamel Falcao na een half uur wat terug voor de gasten. Op het moment dat de Madrilenen in de tweede helft op zoek gingen naar meer, bracht Sergio Garcia de marge na 54 minuten weer terug naar drie. Het doelpunt van Arda Turan was slechts voor de statistieken.

Espanyol passeert de hoofdstedelingen nu op de ranglijst. De Catalanen staan achtste met twintig punten. Atlético zakt naar een teleurstellende tiende plaats. De Madrilenen hebben slechts negentien punten uit vijftien duels.