[Bundesliga] Gómez schiet Bayern langs Stuttgart

Bayern München heeft vandaag de lastige uitwedstrijd bij VfB Stuttgart met 1-2 weten te winnen. Mario Gómez wist namens Bayern tweemaal te scoren tegen zijn voormalige ploeg.

Het was echter Stuttgart dat vroeg in de wedstrijd op voorsprong wist te komen. Christian Gentner was de gevierde man bij Stuttgart, waar Khalid Boulahrouz ontbrak in de selectie. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want na dertien minuten was de stand alweer gelijk. Gómez was de doelpuntenmaker.

Nog voor rust kwam Stuttgart met tien man te staan na twee gele kaarten voor Cristian Molinaro. Hier wist Bayern, waar Arjen Robben in de basis begon, optimaal van te profiteren. Gómez scoorde na een klein uur spelen zijn tweede treffer van de wedstrijd en dit was uiteindelijk genoeg voor de drie punten. Door de zege loopt Der Rekordmeister twee punten uit op Borussia Dortmund, dat in eigen huis niet verder kwam dan 1-1 tegen 1. FC Kaiserslautern.