Toch hoop voor F1-circuit Austin

Er zal volgend jaar mogelijk toch een Formule 1-race op het gloednieuwe circuit in Austin, Texas, gehouden gaan worden. Gisteren kwamn naar buiten dat er geen contract meer was met F1-baas Bernie Ecclestone en dat de race geschrapt zou worden, maar nu blijkt er toch hoop te zijn.

"Ik denk dat de deur voor ons toch nog steeds open is. Dat dit is gebeurd hebben we aan onszelf te wijten. Maar ik hoop dat we de komende dagen toch het geld nog bijeen krijgen en dat we volgend jaar toch een race kunnen organiseren," zei promotor Tavo Hellmund van Full Throttle Productions.

Hellmund heeft echter wel een meningsverschil met de circuitbazen van Circuit of the Americas. Omdat de promotor zijn verplichtingen aan Ecclestone eerder niet nakwam is het contract ontbonden. Hierop is deze week de bouw van de nieuwe baan stilgelegd. Hierdoor dreigt uitstel voor de race. "Ecclestone wil de race verzetten naar 2013. Dat geeft ons ook genoeg tijd om alles gereed te hebben. De Amerikaanse markt is heel belangrijk voor de Formule 1."