Winnaar WSOP Main Event bekend

De winnaar van de World Series of Poker, het officieuze wereldkampioenschap waar elke pokerspeler ooit een keer aan mee wil doen, is dit jaar gewonnen door de Duitse Pius Heinz. Heinz wint 8,7 miljoen dollar aan prijzengeld. De inleg was 10.000 dollar.

Het is voor het eerst dat een Duitser het mainevent wint. De finale, die ging tussen de negen overgebleven spelers, nam twee dagen in beslag. Er deden een kleine 7000 spelers mee. Het was een lange zit, zowel voor de kijkers als de spelers. De twee overgebleven spelers speelden gedurende 5,5 uur heads up. Heinz won uiteindelijk slechts met aas hoog.

De WSOP was dit jaar anders van opzet. Voor het eerst kon je het evenement semilive volgen via internet. Met slechts een kwartier vertraging kon men zien hoe de spelers speelden en vooral welke handen ze een kwartier eerder hadden. Voor spelers belangrijke informatie omdat je dankzij vrienden die je op de hoogte hielden via oa de SMS wist of de ander een paar handen terug aan het bluffen was of niet.

Overigens, niemand hoeft medelijden te hebben met de verliezers. De nummer twee pakt 5,5 miljoen aan prijzengeld op, de negende plek is goed voor bijna 800.000 dollar. Zij krijgen echter niet de felbegeerde bracelett, een foeilelijke armband die iedere pokeraar zou willen winnen.