Boerrigter: "Dit was dé kans om me te laten zien"

Derk Boerrigter moest vandaag het trainingskamp van Oranje verlaten vanwege een rugblessure. Tegenover Voetbal International liet de Ajacied weten teleurgesteld te zijn.

"Ik ben erg teleurgesteld. Ik baal er flink van. Dit was dé kans om mezelf te laten zien aan bondscoach Bert van Marwijk. Maar wat niet gaat, gaat niet", aldus Boerrigter, die tegen Zwitserland zijn debuut kon maken voor het Nederlands elftal. Afgelopen weekend zorgde een rugblessure ervoor dat Boerrigter zich gedwongen moest laten wisselen in het duel met FC Utrecht.

Tegenover VI liet de aanvaller weten al langer last te hebben: "Ik loop al twee maanden met een pijnlijke rug rond, maar het was nooit zo erg dat ik niet kon voetballen. Maar deze keer was het echt te erg. We, de medische staf van Oranje en ik, hadden er geen vertrouwen in dat de klachten zo snel zouden afnemen dat ik nog van waarde zou kunnen zijn. Vandaar dat we hebben besloten dat ik het beste het trainingskamp kon verlaten. Nu ga ik terug naar huis en morgen meld ik me weer bij Ajax."