'Rock Band wordt geheel anders'

Voor het eerst sinds 2005 komt er dit jaar geen nieuwe versie uit van Rock Band of Guitar Hero. Dat Guitar Hero op de plank is gelegd door Activision betekent niet dat Harmonix hetzelde met Rock Band gaat doen.

Alex Rigopulos, de grote baas bij Harmonix, heeft in een interview met Giant Bomb gezegd dat men een aantal fundamentele creatieve herontdekkingen overweegt voor het spel. Wat precies wil hij nog niet onthullen.

Rigopulos geeft een aantal verklaringen voor de teruggang in de verkopen van Rock Band en Guitar Hero. Een reden is onder andere het overspoelen van de markt door uitgever Activision met Guitar Hero versies, elke versie met een eigen plastic gitaar. Ook geeft hij aan dat het economisch tijdperk niet heeft mee geholpen. Het is volgens hem immers lastig game-pakketten van 200 dollar te verkopen aan mensen die hun baan kwijt zijn geraakt.

Rigopulos zegt dat Harmonix voor Rock Band in de loop van volgend jaar aan Rock Band 4 denkt, met zoals hij het zelf zegt, een behoorlijk groot afscheid van de manier waarop men Rock Band tot nu toe heeft benaderd.

Met een van de laatste projecten van Harmonix, de iOS app VidRhythm, heeft men aangetoond buiten de kaders te kunnen denken. Het is dus nog maar afwachten wat men precies met Rock Band 4 gaat uitproberen.