[DFB Pokal] Huntelaar zet Schalke 04 op juiste pad

Vanavond werden de overige acht wedstrijden afgewerkt in de zestiende finales van de DFB Pokal, het nationale bekertoernooi van Duitsland. Hieronder de uitslagen van deze wedstrijden.

Voor Hannover 96 viel in deze ronde het doek. Tegen FSV Mainz 05, dat een niveau lager uitkomt, werd met 0-1 verloren. Het doelpunt viel pas in de eerste helft van de verlenging. Hannover kreeg in de laatste minuut nog de ultieme kans om op gelijke hoogte te komen, maar Ya Konan faalde vanaf elf meter. Schalke 04 had het lang moeilijk tegen Karlsruher SC. Het was echter Klaas-Jan Huntelaar die in de diep in de tweede helft de ban brak door de 0-1 te scoren. Matip besliste vervolgens het duel door nog 0-2 te maken.

Bayern München had geen kind aan FC Ingolstadt 04 en won erg simpel met 6-0. Bij rust stond het slechts 1-0, maar na de pauze wist Der Rekordmeister nog vijf treffers te maken. Holstein Kiel, acterend op het vierde niveau van Duitsland, wist het twee klassen hoger spelende MSV Duisburg verrassend met 2-0 te verslaan.