Sneijder: "Ik wilde nooit weg bij Internazionale"

Oranje-international Wesley Sneijder laat weten dat hij erg tevreden is bij Internazionale. De Utrechter verklaart dat hij nooit een transferverzoek heeft ingediend bij zijn club.

Gedurende de zomer werd Sneijder in verband gebracht met een overgang naar Manchester United, maar daar is het niet van gekomen. "Ik heb Inter nooit willen verlaten. In de zomer werd ik weliswaar gebeld en wat betreft het financiële gedeelte had ik Italië misschien kunnen verlaten", aldus de oud-Ajacied tegenover La Gazzetta dello Sport.

De Nederlander geeft ook aan waarom hij toch gebleven is. "Toen ik eenmaal aan de voorbereiding bij Inter begon, gaf iedereen mij het gevoel dat ik belangrijk was bij de club", zo meldt Sneijder. Alhoewel de Nerazzurri vooralsnog aan een zeer matig seizoen bezig zijn, heeft de sterspeler van Oranje er alle vertrouwen in.

"We kunnen het gat van acht punten met de top van de ranglijst nu gaan verkleinen, aangezien de belangrijkste spelers nu hersteld zijn van blessures. Ik beschouw Napoli als onze grootste bedreiging, maar we moeten ons allereerst focussen op Chievo en Atalanta, zodat we volgende week met de juiste instelling het duel met Juventus tegemoet kunnen treden."