Bondscoach Farley hoopt op 100 duizend honkballers

Bondscoach Brian Farley van het Nederlands honkbalteam hoopt dat de WK-overwinning de populariteit van de sport ten goede komt. "Ik zou graag zien dat er meer jongens zich aanmelden voor deze sport", vertelde hij dinsdagochtend bij aankomst op Schiphol. Oranje werd zondag als eerste Europese land tot wereldkampioen gekroond.

"Het zou goed zijn voor het Nederlandse honkbal als de sport kan groeien van twintigduizend naar honderdduizend leden." Farley hoopt dat het IOC heeft meegekeken naar de finale. "Het zou mooi zijn als de sport weer olympisch wordt." Honkbal verdween na de Spelen in Beijing van het olympisch programma.

Voor Farley werd niet overvallen door de zege van zijn team. "Voor ons kwam het niet onverwacht. Ik was ervan overtuigd dat wij toe waren aan de volgende stap en dat was een medaille." Tot aan het afgelopen WK was de vierde plaats het beste resultaat voor de Nederlandse honkballers.

Het Nederlands team wordt op 11 november gehuldigd. Er is gekozen voor uitstel, omdat dan pas het hele team weer compleet is. Na de zege in Panama vloog een aantal spelers direct door naar hun familie in Curaçao en een aantal naar hun club. Waar de huldiging plaatsvindt, wordt later bekendgemaakt door de honkbalbond.