Sanders: "PSV liever financieel gezond dan kampioen"

Algemeen directeur Tiny Sanders heeft liever dat PSV financieel gezond is dan dat de Eindhovense club landskampioen wordt. De landstitel pakken is nog steeds het doel van de clubleiding, maar Sanders benadrukte maandag dat het sportieve succes niet ten koste mag gaan van de financiële gezondheid van de club. "Financieel gezond zijn en landskampioen worden, dat kan hand in hand gaan. Maar een gezonde club is voor mij belangrijker dan een kampioenschap", zei Sanders volgens De Telegraaf.

"De KNVB is er naar mijn idee voor de clubs. Als je niet oppast, zijn de clubs er straks voor de KNVB. De clubs moeten zelf de verantwoordelijkheid nemen om de boel op orde te krijgen. Anders moet het marktmechanisme er gewoon voor zorgen dat dit probleem wordt opgelost. Net als een slecht bedrijf moet ook een voetbalclub dan maar failliet gaan."

De directeur hoopt dat de excessen uit de voetbalwereld zullen verdwijnen, doelend op de hoge transferbedragen en hoge schulden waar clubs mee kampen. "Ik verwacht dat in de toekomst de afstand tussen PSV en de topclubs in Europa kleiner gaat worden. Hopelijk verdwijnt de onzin in het voetbal. Daarmee doel ik op individuen die voor hun eigen ego miljoenen in een club stoppen en niet veel later weer weg zijn. Of clubs die bereid zijn twintig miljoen te betalen voor een speler, die vervolgens bij een Russische club gaat voetballen in een plaats waar wij met z'n allen nog nooit van gehoord hebben," besluit Sanders.