Leisure Suit Larry komt eind volgend jaar terug

De klassieke gameheld Leisure Suit Larry keert eind volgend jaar terug. Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards, het eerste spel in de serie over de viespeuk in het witte pak, wordt opnieuw uitgegeven voor verschillende spelcomputers. Dat heeft uitgever Replay Games bekendgemaakt.

De in Israël gevestigde gamestudio Adventure Mob maakt de game in samenwerking met Al Lowe, het brein achter de game waarmee het in 1987 allemaal begon. Mocht de verkoop van Land of the Lounge Lizards naar wens zijn, dan wil Replay Games meer spellen opnieuw gaan uitgeven.

Lowe denkt dat zijn spellen in hun klassieke vorm tegenwoordig geen groot succes zouden zijn. "Het invoeren van tekstcommando's is niet van deze tijd", zegt Lowe. Gameontwikkelaars van de studio zijn bezig het oude avontuur nieuw leven in te blazen met beelden in een hogere resolutie en een verbeterde interface voor bijvoorbeeld de iPad.

In de jaren negentig was Leisure Suit Larry enorm populair. Zijn laatste twee avonturen Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude uit 2004 en Leisure Suit Larry: Box Office Bust uit 2009 kregen slechte recensies en waren ook commercieel geen succes. Lowe was bij beide spellen niet betrokken. Binnen de gehele reeks zijn acht spellen verschenen en meer dan tien miljoen exemplaren verkocht.


Leisure Suit Larry komt eind volgend jaar terug