Vrienden van Feyenoord halen dertig miljoen euro op

De Stichting Vrienden van Feyenoord heeft volgens Pim Blokland de gehoopte dertig miljoen euro bijeen. Door deze kapitaalinjectie in Feyenoord krijgen de investeerders 49% van de aandelen van de club in handen.

"Die 30 miljoen komt eraan. Ik heb de toezeggingen ervoor al binnen. Niet al het beloofde geld is alleen al op onze bankrekening gestort. Daar is nu het wachten op. In ieder geval vóór oktober 2012 zal het zover zijn," zei Blokland tegen NUsport.

Feyenoord is druk bezig weer een gezonde club te worden. De Rotterdammers zullen volgende maand naar verwachting bekendmaken dat het verlies over vorig seizoen minder is dan de begrote 800.000 euro. Over dit seizoen wordt een winst verwacht, omdat de sponsorinkomsten gegroeid zijn, de rentelasten gedaald zijn en een aantal grootverdieners vertrokken zijn. Hierdoor hoopt de club Categorie 1 van de KNVB te kunnen verruilen voor Categorie 2, waardoor de club weer spelers aan kan trekken.

Aan de verbetering van de financiële positie van Feyenoord hebben ook de transfers van Leroy Fer naar FC Twente en Georginho Wijnaldum naar PSV bijgedragen. Dit leverde de club 10,5 miljoen euro op, terwijl ook het vertrek van jeugdspelers Nathan Ake (Chelsea) en Karim Rekik (Manchester City) in totaal nog ruim een miljoen euro in het laatje brachten.