Van Bommel: "Ook zonder Zlatan wordt het niet makkelijk"

Mark van Bommel verwacht een zware wedstrijd voor Oranje tegen Zweden, dat nog in de volle jacht is op een EK-ticket.

"Zweden moet volgens mij winnen om als beste nummer twee van alle poules rechtstreeks naar het EK te mogen. Daar zullen ze vol voor gaan", zei Van Bommel tegen NUSport. De aanvoerder van Oranje had graag tegen Zlatan Ibrahimovic, ploeggenoot bij AC Milan, gespeeld. "Maar Ibra doet helaas niet mee omdat hij geschorst is. Ook zonder hem wordt het voor ons niet makkelijk."

Nederland is als groepswinnaar al geplaatst voor het EK, maar Oranje wil de ongeslagen reeks graag vasthouden in Solna. "Elke wedstrijd is een test voor ons, een uitdaging. Het maakt wat dat betreft niet uit of de tegenstander goed of slecht is. Neem de uitwedstrijd bij Finland, die we met 2-0 wonnen. We speelden niet goed, maar boekten door onze instelling een overtuigende zege."

"We willen telkens weer bewijzen dat we een goede ploeg zijn. Dat was vrijdag tegen Moldavië ook zo (1-0 winst, red.) en dat hebben we toen in de eerste helft ook laten zien. Die was goed, al ontbrak de laatste pass soms. Na rust werden we helaas slordig", besluit Van Bommel. Het enige doelpunt in De Kuip werd gemaakt door Klaas-Jan Huntelaar, die Oranje de negende zege bracht.