Bondscoach veldrijders: "Boom moet naar WK"

De bondscoach bij de veldrijders Johan Lammerts ziet Lars Boom graag naar het wereldkampioenschap gaan. De wielrenner uit Vlijmen is voorlopig de enige Nederlander die zich in het veld met de wereldtop kan meten.

Boom gaat deze winter in de voorbereiding op het wegseizoen 2012 weer enkele veldritten rijden en in de aanloop hier naar toe sprak hij met Lammerts. "Hij is bij de profs de enige die tegenstand kan bieden. Voor de rest is het een moeilijk verhaal en is het vooral wachten op de groep talenten die in aantocht is," zei de bondscoach tegen het ANP.

Lammerts weet dat Boom voor een carrière op de weg heeft gekozen, maar ook dat de Rabobank-renner toch af en toe het veld opzoekt, zoals de wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder die hij prompt won. Begin dit jaar liet Boom het wereldkampioenschap nog schieten, maar nu de titelstrijd volgend jaar in Koksijde is waagt Lammerts een nieuwe poging. "Ik hoop hem te kunnen overtuigen om aan de WK mee te doen, want het is dit keer in de buurt."

Het enige dat nog roet in het eten kan gooien voor Lammerts is de zwangerschap van de vrouw van Boom. Zij is uitgerekend rond de datum van het WK veldrijden.