Ni No Kuni krijgt westerse naam

Het rollenspel Ni No Kuni: Shiroki Seihai no Joō gaat in de Verenigde Staten de naam Ni No Kuni: Wrath of the White Witch krijgen. Dat blijkt uit de registratie van een handelsmerk door gamebedrijf Level-5. De game voor de PlayStation 3 moet begin volgend jaar in de Verenigde Staten in de winkels liggen. Een Europese releasedatum is nog niet bekend.

Ni No Kuni: Wrath of the White Witch is, nog voordat het spel überhaupt in de winkel ligt, populair onder gamers. Ten grondslag aan de hype rond het spel voor de PlayStation 3 ligt de samenwerking tussen Level-5 en Studio Ghibli. Level-5 is bekend van onder meer de puzzelserie Professor Layton en de rollenspelserie White Knight Chronicles. Studio Ghibli is de bekendste animatiestudio uit Japan, onder meer dankzij de animatiefilm Spirited Away, die in 2002 een Oscar won.

Het rollenspel gaat over de 13-jarige Oliver. Via een magisch boek kan hij naar een fantasiewereld waar hij zijn pas overleden moeder misschien tot leven kan wekken. In de fantasiewereld komt hij mensen tegen die gebaseerd zijn op mensen die hij kent uit zijn echte leven.


Ni No Kuni krijgt westerse naam (Foto: Novum)