Jonathan Blow vindt consoles niet de moeite waard

Momenteel werkt Braid-maker Jonathan Blow aan The Witness, maar het lijkt erop dat zijn nieuwe project niet uitkomt op de PlayStation en Xbox 360. In een interview met Edge laat Blow weten dat hij het niet rendabel vindt om het spel over te zetten naar de console.

Een reden waarom hij het spel niet naar de machines van Microsoft en Sony wil overzetten is de leeftijd van de apparaten. De hardware is inmiddels al weer vijf jaar oud en dat is volgens Blow een lange tijd in computerjaren. “Het is erg veel werk om The Witness werkend te krijgen op deze platforms, op dit moment loont dat gewoon de moeite niet”, aldus Blow.

Hij laat wel weten dat zijn standpunt in de toekomst kan veranderen, maar momenteel staat het spel alleen gepland voor de pc en iPad. Deze twee platformen zouden genoeg moeten zijn om de gemaakte kosten terug te verdienen. De iPad heeft niet de power van de console, maar wordt wel als een geschikt platform gezien. “Voor de iPad moet het spel wel gecomprimeerd worden, maar je hoeft niet een hele certificatieprocedure te doorlopen, wat wel het geval is bij de console”, zo laat Blow weten.