Mourinho doneert persoonlijke prijs aan veiling

Real Madrid-coach José Mourinho heeft zijn meest prestigieuze persoonlijke prijs gedoneerd aan een veiling ter nagedachtenis aan zijn mentor Sir Bobby Robson. De 48-jarige manager, die onder Robson werkte bij Sporting, FC Porto en FC Barcelona, heeft zijn FIFA Ballon D’Or World Coach of the Year Award overhandigd om volgende maand aan de hoogste bieder te worden verkocht. De Portugees won in 2010 de prijs voor het behalen van de treble met Internazionale. 

De zoon van Robson zei: "De hele familie is compleet verbaasd door deze genereuze geste van meneer Mourinho. Wij zijn heel blij en hem erg dankbaar. Mijn vader zou zo trots zijn op hoe alle verschillende clubs en managers over de hele wereld gezamenlijk deze geweldige prijzen doneren."

Zo heeft Fabio Capello een middag meetrainen met het Engelse elftal gedoneerd, de hoogste bieder mag tevens een gast meenemen. Sir Alex Ferguson heeft twee VIP-kaarten voor een wedstrijd van Manchester United met daarbij een rondleiding door het stadion gedoneerd, terwijl aartsrivaal Manchester City twee kaarten voor een wedstrijd plus gesigneerd shirt heeft aangeboden.

De opbrengsten van de veiling gaan naar de Sir Bobby Robson Foundation en Breakthrough Breast Cancer.