Nederland houdt van horrorvakantie

Nederlanders lopen wel warm voor een vakantie op een tropisch horroreiland. De horrorgame Dead Island, die zich afspeelt in een tropische vakantieresort, is deze week de bestverkochte game van Nederland. De versie voor de PlayStation 3 staat op de eerste plaats, gevolgd door die voor de Xbox 360. Dat blijkt uit gegevens van marktonderzoeksbureau GfK. De top drie wordt afgesloten door het schietspel Resistance 3 voor de PlayStation 3.

Vorige week kwam Dead Island de Nederlandse verkooptoptien binnen op de vierde en vijfde plaats. Het spel was in zijn eerste week in de Benelux uitverkocht. Toen werden volgens uitgever Deep Silver veertigduizend exemplaren verkocht. Voor Deep Silver is de game de grootste hit die het ooit zelf heeft uitgegeven en gedistribueerd.

De nummer een van vorige week, de actieracegame Driver: San Francisco, staat op de vierde plaats. De pc-versie van Dead Island is een nieuwkomer in de verkooptoptien en staat op de vijfde plek. De tweede en laatste nieuwe binnenkomer is Star Fox 64 3D voor de Nintendo 3DS. Deze actiegame staat op de zevende plaats.

01. Dead Island (PlayStation 3)
02. Dead Island (Xbox 360)
03. Resistance 3 (PlayStation 3)
04. Driver: San Francisco (PlayStation 3)
05. Dead Island (pc)
06. Call of Duty: Black Ops (PlayStation 3)
07. Star Fox 64 3D (Nintendo 3DS)
08. Deus Ex: Human Revolution (PlayStation 3)
09. New Super Mario Bros (Nintendo Wii)
10. Killzone 3 (PlayStation 3)


Nederland houdt van horrorvakantie