Haarlemse pedo eerder vrijwilliger bij kinderkamp

De meerdere keren veroordeelde Haarlemse pedoseksueel Edwin V. is vorig jaar oktober ook vrijwilliger geweest op een kamp voor eenoudergezinnen. De veertien kinderen op het kamp waren tussen de 4 en 11 jaar, zegt directeur van de welzijnsorganisatie DOCK Dick Jansen donderdag.

Onlangs werd al bekend dat V. actief was op een kindervakantieweek, terwijl hij meerdere keren is veroordeeld voor kindermisbruik. Hij werd vorige week dinsdag nog door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot een halfjaar cel voor het misbruiken van een 5-jarige meisje.

Jansen heeft nagetrokken of V. bij meer kampen van de organisatie betrokken is geweest. Naast het vijfdaagse Eenouderkamp blijkt hij actief te zijn geweest bij de Haarlemse Winterstuif. In beide gevallen zijn er volgens de directeur geen aanwijzingen dat V. zich daar schuldig heeft gemaakt aan misbruik.

"Ik heb met enkele van de negen ouders contact gehad. Zij hebben geen signalen gehad dat hun kinderen zijn misbruikt." De kans dat er iets is gebeurd is volgens hem ook erg klein. "Het is een kamp met vrijwilligers zodat eenoudergezinnen even uit kunnen blazen. Maar iedereen houdt elkaars kinderen ondertussen wel in de gaten."

Binnenkort komen de ouders bijeen voor een informatiebijeenkomst. Daar legt een expert uit hoe ze signalen van misbruik kunnen herkennen.