Pedofiel actief bij kinderactiviteiten

Een 42-jarige Haarlemmer die vervolgd werd voor kindermisbruik blijkt als vrijwilliger actief te zijn geweest tijdens de Haarlemse kindervakantieweek Stuif-Stuif.

Edwin V. stond in augustus terecht voor het misbruiken van een 5-jarig meisje tijdens zijn werk als animator bij het Landal Green Park Beach Resort Ooghduyne in Den Helder. Tijdens de rechtszitting gaf hij ontwijkende antwoorden op vragen over zijn huidige omgang met kleine kinderen. Daarmee kon hij verzwijgen dat hij voor het tweede achtereenvolgende jaar als vrijwilliger actief zou zijn op Stuif-Stuif. De pedofiel kwam zelfs twee dagen voor de rechtszaak bij de lokale radiozender ZFM nog uitgebreid aan het woord over zijn werk bij Stuif-Stuif.

Toen het rechtbankverslag in het Haarlems Dagblad verscheen werd V. door medewerkers van Stuif-Stuif herkend en gingen de alarmbellen rinkelen. Dat was twee dagen na de start van de kinderweek, V. werd direct geschorst. Bij Stuif-Stuif is geschokt op het nieuws gereageerd.

De organisatie geeft op hun website de volgende korte verklaring:
'Geschokt zijn we nadat bleek dat Edwin, coördinator Sport en Spel, ons heeft bedrogen over zijn achtergrond. Dinsdag 6 september is hij veroordeeld wegens ontuchtige handelingen met een minderjarige. Dit vond plaats bij zijn werkgever in oktober 2009. Uiteraard is hij bij de eerste verdenking op 24 augustus direct op non-actief gesteld en zal hij zowel bij de Stuif-Stuif als bij andere kinderactiviteiten van Stichting DOCK geen voet meer over de drempel mogen zetten. Edwin heeft ons nooit iets gemeld hierover. Uit niets is gebleken dat er tijdens zijn werkzaamheden op, voor of tijdens de Stuif Stuif iets heeft plaatsgevonden.'