Bulykin: "Mijn geduld is niet oneindig"

Dmitry Bulykin maakte op de laatste dag van de transferperiode de overstap van RSC ANderelcht naar Ajax. In Amsterdam zal hij in eerste instantie gebruikt worden als tweede spits achter Kolbleinn Sigthórsson. Zelf hoopt de Rus op meer.

"Ik wil zo veel mogelijk spelen", aldus Bulykin tegenover NUsport. De Rus zat afgelopen weekend tegen Heracles Almelo al op de bank, maar trainer Frank de Boer liet hem nog niet invallen. "Ik dacht dat ik erin moest bij een 1-1 stand en ging er toen ook vanuit dat ik mijn debuut mocht gaan maken. Maar na de goals van eerst Siem de Jong en daarna Miralem Sulejmani was wel duidelijk dat de overwinning binnen was en dat ik niets hoefde te forceren. Toen mocht ik weer gaan zitten, dat is ook logisch."

Op de vraag of hij een goede bankzitter is, antwoordde Bulykin duidelijk: "In de eerste wedstrijden wel, daarna.." Hij vervolgt: "Mijn geduld is niet oneindig." Hij maakt zich totaal geen zorgen over zijn kwaliteiten: "Je kunt tien miljoen euro uitgeven aan een goede, jonge spits. Dat is veel geld. Ik ben misschien wat ouder, maar wel goedkoper en beter dan de meeste jonge aanvallers."

"Ik heb ervaring, ik scoor veel. Ik vind makkelijker de juiste positie dan een jonge spits, ik zie al ver van tevoren wat er gaat gebeuren. Dat is kwaliteit. Ik weet dat ik op een heel hoog niveau kan spelen", aldus de Russische spits. Morgen zit hij bij de selectie voor het Champions League-duel tegen Olympique Lyon.


Dmitry Bulykin maakte afgelopen weekend nog geen speelminuten voor Ajax (Foto: Pro Shots)