[CL] Ballack kijkt uit naar weerzien Chelsea

Michael Ballack treedt vanavond met zijn ploeg Bayer Leverkusen aan tegen voormalig werkgever Chelsea. De Duitser reist met Leverkusen af naar Stamford Bridgde voor de eerste wedstrijd uit de groepsfase van de Champions League.

Met beide clubs wist Ballack de finale van de Champions League te halen. In 2002 verloor hij met Leverkusen met 1-2 van Real Madrid. Zes jaar later nam hij het met Chelsea in de finale op tegen Manchester United. Na strafschoppen wonnen The Mancunians, met Edwin van der Sar in het doel, de eindstrijd. Vooral aan die laatste finale denkt Ballack nog vaak terug: "Het zal ons allemaal blijven achtervolgen."

Vanavond treft hij met Leverkusen zijn voormalige ploeg Chelsea. De Londense ploeg zal Ballack met open armen ontvangen. "Dat is een mooi gebaar en het zal voor mij een emotioneel moment worden. Er zijn nog steeds wat spelers waarmee ik gespeeld heb en met sommigen van hen ben ik ondertussen vrienden geworden", aldus de Duitse middenvelder.

Hij vervolgt: "Als ik terugkijk op mijn periode bij Chelsea, is het een mooie tijd geweest. Bij mijn komst was het een grote uitdaging om op een dergelijk hoog niveau met zo veel topspelers te spelen. Ik heb me altijd welkom gevoeld bij de fans. We hebben naast bepaalde prijzen gegrepen, maar hebben ook de nodige successen geboekt. Chelsea was een belangrijk gedeelte van mijn loopbaan."