Martens opnieuw weken uit roulatie

Maarten Martens staat vier tot zes weken aan de kant. Zijn enkelblessure is weer opgespeeld. De AZ-speler ondergaat vandaag een kijkoperatie.

De Belg heeft al sinds vorig seizoen problemen met zijn enkel. Vorig seizoen werd gehoopt dat een flinke tijd rust houden de blessure zou doen verdwijnen, maar tijdens de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen ging het mis. Tegen PSV keerde de klachten terug.

"Het was vorig seizoen al moeilijk om een diagnose te stellen", zegt Martens tegen Voetbal International. "Na de rustperiode van deze zomer leek het geleidelijk beter te gaan. Maar dat onschuldige blok tegen PSV verergerde de klachten. Na het duel met PSV heb ik met pijnstillers gespeeld. Toen ik stopte met het nemen van die medicijnen, bleek dat de pijn weer terug was."

Tijdens de ingreep van vandaag wordt de enkel van Martens schoongemaakt. Daarna kan de middenvelder vier tot zes weken niet in actie komen. De afgelopen twee wedstrijden moest hij al laten schieten. Hij werd vervangen door de 18-jarige Adam Maher.