The Haunted: Hell's Reach verschijnt in oktober

Het horrorspel The Haunted: Hell's Reach verschijnt in oktober op Windows en Mac OS X en komt later, in 2012, naar Xbox 360 en PlayStation 3. Dat heeft uitgever THQ dinsdag bekendgemaakt. Het spel wordt alleen als download aangeboden via verschillende online verkoopkanalen.

In de game moet de speler een invasie van duivelsgebroed stoppen. De makers van het spel vielen vorig jaar in de prijzen met The Haunted tijdens de Make Something Unreal Contest. Een collectief van acht gameprogrammeurs ging toen met een miljoen dollar naar huis.

Hoewel het horrorspel de eerste plaats had veroverd tijdens de Make Something Unreal Contest 2010 is het niet het eerste spel dat daadwerkelijk wordt uitgegeven. Vorig jaar werd het puzzelactiespel The Ball, de nummer twee van de Unreal-wedstrijd, uitgegeven door Iceberg Interactive.

Ook in voorgaande jaren zijn meerdere spellen uit de prijsvraag op de markt gebracht. Onder meer het strategische Dungeon Defense, het schietspel Red Orchestra en de strategiegame Alien Swarm verschenen na deelname aan de wedstrijd.


The Haunted: Hell's Reach verschijnt in oktober (Foto: Novum)