Groningen blaast PSV-transfer Matavz af

FC Groningen gaat er vanuit dat Tim Matavz ook na de huidige transferperiode in de Euroborg voetbalt. Hans Nijland legt de gang van zaken uit. PSV is meer dan geïnteresseerd in de signatuur van Matavz, die zelf ook openstaat voor de overstap naar Eindhoven. Groningen gaat echter niet akkoord met de geboden transfersom.

"De afgelopen dagen is er wederom regelmatig contact geweest met PSV. Wij hebben daarbij aangegeven dat het maken van een deal voor ons alleen mogelijk was als wij op dat moment tegelijkertijd een opvolger konden binnenhalen", aldus Nijland op de clubsite van Groningen.

Groningen had die opvolger voorhanden. Namelijk David Teixeira, die al in Nederland was om zijn transfer af te ronden. "Zondagavond hebben wij na het verstrijken van de door ons aan PSV gestelde deadline besloten een streep te zetten door de transfer van Matavz naar PSV. Het stellen van een deadline was geen spierballentaal richting PSV, maar puur om de speler Texeira tijdig duidelijkheid te kunnen verschaffen en een transfer van hem naar Groningen op een goede manier te laten plaatsvinden", vervolgt de algemeen directeur.

"Hoewel wij dus geen groen licht hebben gegeven, heeft Texeira er zondagavond in Montevideo op eigen initiatief tóch voor gekozen naar Nederland af te reizen. Kennelijk hebben Texeira en zijn zaakwaarnemers erop gehoopt dat er in de tussenliggende periode alsnog een akkoord tussen FC Groningen en PSV zou worden bereikt. Dit is niet het geval."

"Het probleem van het afronden van de deal met PSV zat hem niet in de hoogte van de transfersom. Het gat tussen vraag en aanbod was zeker overbrugbaar, maar uiteindelijk gaf de Raad van Commissarissen van PSV geen toestemming aan de directie van de club om de transfer daadwerkelijk af te ronden", vervolgt Nijland zijn relaas.

"De hele gang van zaken heeft er nu toe geleid dat het afblazen van de transfer tot persoonlijke teleurstellingen leidt bij zowel Matavz als Texeira. En hoewel het nog niet woensdag middernacht is en er in de voetballerij wel gekkere dingen zijn gebeurd, gaan wij er vanuit dat de transfer van Matavz een gesloten boek is."

Hans van Breukelen heeft namens de RvC van PSV een reactie gegeven over de uitspraak van Nijland dat de Raad van Commissarissen de transfer blokkeerde. "Onzin, wij hebben niks met de dagelijkse gang van zaken te maken. Dat ligt bij de directie. Dat moet Groningen toch ook weten."