Hoofdrol Lisa Smit in Duitse film

Lisa Smit heeft een hoofdrol te pakken in de Duitse speelfilm Die Quellen des Lebens. De 17-jarige actrice is momenteel bezig met opnamen. Smit spreekt een aardig woordje Duits. Daarbij kon de regisseur het juiste type meisje voor de rol niet vinden in Duitsland, laat haar management weten.

Die Quellen des Lebens is de verfilming van een autobiografische roman van Oskar Roehler. De auteur neemt ook het scenario voor zijn rekening en regisseert de film. Die Quellen des Lebens wordt geproduceerd door X-Filme Creativ Film.

De film geeft een beeld van Duitsland na de Tweede Wereldoorlog. Naast Smit zijn er hoofdrollen weggelegd voor onder anderen Jürgen Vogel, bekend uit Die Welle, en Leonard Scheicher. Smit speelt de vriendin van Scheicher, een jonge Duitse acteur. De film moet eind 2012 in première gaan.

Lisa Smit speelde in 2005 in De Griezelbus. In 2008 had ze haar eerste grote hoofdrol te pakken, in de psychologische thriller TBS. Smit was daarin te zien naast Theo Maassen. Volgend jaar verschijnt Smit in de speelfilm Lena, van de Vlaamse regisseur Christophe van Rompaey.