Drie jaar cel geëist voor neersteken fietser

Tegen een 21-jarige man uit Rotterdam is woensdag drie jaar cel geëist voor het neersteken van een man in Moordrecht bij wie hij achterop de fiets zat. De twee mannen hadden ruzie, omdat het slachtoffer met het nichtje van de verdachte naar bed zou zijn geweest.

De steekpartij vond in februari plaats. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen ze alleen het gewonde slachtoffer aan. De Rotterdammer was op dat moment al verdwenen. Het slachtoffer raakte zwaargewond naar een ziekenhuis vervoerd.

Het nichtje van de verdachte had volgens het Openbaar Ministerie in Den Haag haar moeder verteld te zijn verkracht door het latere slachtoffer toen zij vermoedde in verwachting te zijn. De verdachte nam vervolgens contact op met het slachtoffer om met hem te praten. De mannen spraken af elkaar buiten te ontmoeten.

Na de ontmoeting vertrok het tweetal per fiets. Tijdens de rit vond de steekpartij plaats. Het slachtoffer wilde aanvankelijk geen aangifte doen. Toen de verdachte zich vier dagen na het steekincident bij de politie in Gouda meldde, veranderde het slachtoffer echter van gedachten. De verdachte heeft de steekpartij bekend.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.