Todt: "Veiligheid Interlagos in orde"

FIA-president Jean Todt heeft laten weten dat de toekomst van de Grand Prix van Brazilië op Interlagos niet in gevaar is. Op het circuit in de stad São Paulo vielen dit jaar bij raceongevallen al enkele doden, maar dat is volgens de Fransman geen reden om de race op 25 november geen doorgang te laten vinden.

Bocht veertien en vijftien bij het opkomen van het grote rechte stuk bij start/finish zijn al enkele malen plaats van een dodelijk ongeval gebleken. Enkele incidenten waren te voorkomen geweest als er op die plaats een uitloopstrook was gemaakt. Daarom wordt na de komende Braziliaanse Grand Prix de tribune gesloopt om plaats te maken voor extra asfalt. Tot deze werkzaamheden plaatsvinden vindt Todt het nog veilig genoeg om te racen.

"Uiteraard weten we van de ongelukken tijdens andere series op Interlagos. We hebben ons daarbij vooral gefocust op de auto's die daarbij betrokken waren," meldde Todt aan het Braziliaanse Agencia Estado. "Ik wil benadrukken dat er voldoende maatregelen zijn getroffen om herhaling te voorkomen. Over het algemeen is de veiligheid in de Formule 1 uitstekend. We hebben al zeventien jaar geen dodelijk slachtoffer hoeven betreuren. We zijn ons er van bewust dat het een gevaarlijke sport kan zijn, maar de FIA is constant bezig om de risico's te minimaliseren en dodelijke ongelukken uit te sluiten."