Adriaanse: "Jammer dat het niet 3-2 werd"

Co Adriaanse was na afloop van de 2-2 tussen zijn FC Twente en Benfica tevreden over zijn ploeg, maar niet over de score.

In Enschede speelde FC Twente een meer dan behoorlijke wedstrijd tegen Benfica, maar het verzuimde de vele kansen af te maken. "Het is slechter dan 0-0, zoals we begonnen zijn. Het is jammer dat het niet 3-2 geworden is. De tweede helft hadden we een aantal goede kansen, we hebben Benfica bijna stukgespeeld", analyseerde Adriaanse voor de camera van de NOS.

In de eerste helft kwam Twente gauw op 1-0 via Luuk de Jong, maar bij rust stond de ploeg 2-1 achter. Toen ging Adriaanse aanvallender spelen met Ola John en Marc Janko als invallers.

"Je kan natuurlijk in zo'n wedstrijd tegen een kwaliteitsploeg als Benfica niet meteen met vier spitsen gaan spelen. De tweede helft hebben we alles of niks gespeeld. Janko ingebracht, het tempo kwam een stuk hoger en we hebben goed de zijkanten gebruikt. Ola John deed het erg goed. We hebben daardoor diverse goede kansen gecreeerd."

Maar bij die kansen stuitte Twente bijna altijd op keeper Artur, die indruk maakte op Adriaanse. "De keeper van de tegenpartij heeft een paar hele mooie saves gemaakt, waardoor het niet 3-2 werd. Hoewel Benfica een aantal keren in de tweede helft ook goed eruit kwam."